Deva - Új album 2018

A mantrák gyógyító ereje

1,5 millió eladott lemez után a világhírű mantraénekes, Deva Premal idén ősszel újabb albumot jelentet meg DEVA címmel, amely jógához, meditációhoz és szakrális táncokhoz ajánlott mantrák egyedülálló spirituális kollekciója.

20 évvel az után, hogy az ősi Gayatri mantra Deva Premal-féle korszakalkotó verziója debütált, majd ostromolni kezdte az alternatív zenei sikerlistákat és világszerte állandó helyet szerzett magának a jógához, meditációhoz és alváshoz használt lejátszási listákon, Deva a Gayatri mantra új verziójával rukkolt elő. Új dala, a Seven Chakra Gayatri Mantra (Gayatri mantra a 7 csakrára) is megjelenik a DEVA címet viselő új albumon 2018. október 12-én.

Az új album, a DEVA a csacsogó elmén, a szív szomorúságán és az élet megannyi zavaró elterelésén túlra invitálja hallgatóit, a tudatosság és megnyugvás békés oázisába.

Ezek a dalok megnyugtatnak, felemelnek és belső utazásra hívnak – Deva hangja kaput nyit a belső béke birodalmába, ahol belemerülhetünk a meditáció mélyebb állapotaiba. Az albumot a Seven Chakra Gayatri Mantra változatai koronázzák meg, kiteljesítve misztikus zenei utazásunkat.

A dalok között szerepelnek a Mitennel, társával közösen énekelt dalok és a nepáli maestro, Manose szárnyaló bambuszfuvola-szólamai is, amelyek finoman belesimulnak a Joby Baker producer által megálmodott, érzéki ritmusokra épülő hangszerelésbe. Egy hasonlóan különleges szám az áhítatos Prabhujee, amelyet Pundit Ravi Shankar írt és amelyben lánya, Anoushka Shankar is közreműködik szitáron.

Ez a zenei utazás táplálja a lelket, akár mély meditációra, akár gyógyító pihenésre, akár finom táncmozdulatokra vágyik – ezek a dalok mindenféle tevékenységhez tökéletes atmoszférát teremtenek, így ott a helyük a legkülönfélébb célokra összeállított lejátszási listákon.

Deva édesapja már akkor is a Gayatri mantrát kántálta minden este altatódalként születendő kislányának, amikor Deva édesanyja méhében növekedett, így ez a mantra a kezdetektől fogva különleges spirituális szerepet játszik Deva életében. Amikor Deva a ’90-es évek közepén, gyerekkora óta először hallotta újra ezt a mantrát, spontán módon túllendült a szólóénekléssel kapcsolatos félénkségén, és kilépve az árnyékból, a Miten dalait kísérő háttérénekesből a Deva Premal&Miten formáció vezető énekesévé avanzsált.

Ezzel az új albummal a Gayatri mantra újra a fény felé hívja és még inkább reflektorfénybe helyezi Devát, aki nemcsak szólóénekesként, de zeneszerzőként is bemutatkozik. Ezen az albumon azonban nemcsak a Gayatri mantra új verziója szerepel Deva szerzeményeként, de az egész album róla szól: eklektikus gyűjteményként mutatja be Deva lelkének és zenéjének számos dimenzióját, spirituális útjának kezdetétől napjainkig.

Deva Premalról mondták:

„ A Deva című album gyönyörű zenei ajándék a világnak, ami egyszerre emel fel, gyönyörködtet és gyógyít.” [Dr. Christiane Northrup, író, a Women’s Bodies, Women’s Wisdom és a Goddesses Never Age című, New York Times-listán szereplő bestsellerek szerzője (magyarul megjelent: Női test, női bölcsesség)]

„A kedvenc cd-m, amire jógázni szoktam, Deva Premalé. Valójában az őrületbe kergetem ezzel a tanáromat, mert csak Devát vagyok hajlandó hallgatni jógázáskor!” [Cher]

 „Szeretem Deva Premal zenéjét… tényleg kaput nyit a Jelenlétbe. Miközben hallgatjuk, az elmén túl létező szentséges tér természetes módon és könnyedén megnyilvánul. Igazi varázslat!” [Eckhart Tolle]

Deva Premalról & Mitenről

Munkásságukat méltatta már a The Wall Street Journal, a The Los Angeles Times, a The Huffington Post, olyan különböző hírességek rajonganak értük, mint Cher, Tony Robbins vagy Őszentsége a dalai láma, dalaik szerepelnek filmekben, eladtak mintegy 1.5 millió albumot, Spotify-hallgatóik száma havi 550.000, Facebook-követőiké pedig 400.000. Deva Premal & Miten nemcsak korszakalkotó művészek, de életmódjukból kifolyólag modern nomádok is, küldetésük pedig az, hogy világszerte közkinccsé tegyék a szanszkrit mantrák gyógyító erejét. Több mint húsz évnyi tapasztalatuk van az ősi mantrák használatában, amelyek inspirációul szolgálnak sokak számára meditációhoz, jógához, a stresszel való megbirkózáshoz, masszázs- és más terápiákhoz és a tudatos alváshoz. Deva és Miten a spirituális szempontból tudatos élet példaképei, akik munkájuk révén értékes eszközöket is nyújtanak a jó közérzet eléréséhez, a mindfulness gyakorlásához és a személyes kiteljesedéshez.

További információért látogasd meg a DevaPremalMiten.hu weboldalt.

Itt bele tudsz hallgatni: https://itunes.apple.com/gb/album/deva/1434870719

Forditás: Kolontár Elvira

JEGYRENDELÉS: http://jegyrendeles.namaste-elmeny.hu/event/details/9?lng=hu